(Her-)certificering vanaf 01-01-2021

Voorheen kregen we bij een aanvraag voor de her-certificering automatisch de fysieke pasjes erbij. Het Oranje Kruis heeft echter bepaald dat er per 1-1-2021 voor een fysiek pasje €5,- betaald moet gaan worden. De pasjes worden dan ook niet meer automatisch gestuurd maar moeten per sessie worden aangevraagd. Het bestuur van EHBO-Duiven heeft besloten dat niet iedereen deze €5,- moet betalen omdat maar een aantal leden een fysiek pasje wil/moet hebben. Als u deze uitleg graag wilt downloaden kunt u dat hier doen.

Let wel: u bent niet verplicht om een fysiek pasje te hebben!

Mocht u toch een fysiek pasje willen hebben vanuit het Oranje Kruis, dan zullen hieraan kosten verbonden zijn, omdat het een nabestelling betreft. Het is ook mogelijk om via uw account bij het Oranje Kruis Portal een plaatje van uw pasje te downloaden en te printen of op uw mobiel te zetten. (Dit moet uw dan pas doen nadat de her-certificering heeft plaatsgevonden anders krijg u uw "oude" plaatje!) Kijk op uw pasje wat de vervaldatum is of ga naar de "Diplomachecker" van het OK Zie onder A hoe dit werkt. Zie onder B hoe u een account kunt aanmaken en kunt inloggen in de Portal.

Naamswijziging op het pasje. Onterecht is in het verleden aangegeven dat de vereniging zorg zou dragen voor de naamsverandering op het pasje. Het blijkt dat een ieder dat voor zichzelf moet doen. Dit kan via de persoonlijke account in de Oranje Kruis Portal.

Mocht u uw pasje kwijt zijn en u uw diplomanummer niet meer weten, of andere vragen hebben, stuur dan een mail naar ehbo_duiven@hotmail.com met als onderwerp "diplomanummer opvragen".

A. Diplomachecker

Type in de adresregel van uw browser: https://portal.hetoranjekruis.nl/certificatechecker/ of zoek in Google op "diplomachecker" en kies dan Diplomachecker - Hetoranjekruis uit de lijst Je kunt ook op de bovenstaande links met controltoets+muisklik meteen naar die webpagina gaan. Uiteindelijk moet u onderstaande webpagina zien.

Figuur 1
Fig.1. Het Oranje Kruis Portal Diplomachecker webpagina.

Op deze pagina moet u uw diplomanummer en achternaam opgeven. Beide staan op uw pasje. Voor met name (vrouwelijke) leden met een dubbele achternaam (of tussenvoegsel) kan het even proberen zijn wat de juiste schrijfwijze is; met spaties tussen de streepjes of niet of u staat nog onder uw meisjesnaam geregistreerd, etc..

B. Inloggen op Het Oranje Kruis Portal

Ga naar: https://portal.hetoranjekruis.nl/ in uw browser of controltoets+muisklik op deze link. Je komt dan op onderstaande pagina. Figuur 2
Fig. 2. Inlogpagina van het Oranje Kruis Portal.

Overigens kunt u ook via deze pagina naar de diplomachecker. Zie rode pijl in figuur 2. Als u nog geen account heeft moet u die eerst aanmaken. Zie groene pijl in figuur 2. Als u daarvoor kiest krijg u onderstaand plaatje in uw pagina te zien. Figuur 3.

Figuur 3
Fig. 3. Account aanmaken

Geef uw diplomanummer en geboortedatum in en klik “aanmaken”.